Улітку дуже важко втриматись від спокуси покуштувати ягоди з саду, овочі з городу, при цьому забуваючи, які небезпеки на нас чекають.
Фрукти, овочі слід не забувати ретельно мити, адже не помитий продукт може призвести до розвитку в дитини гострої кишкової інфекції - ієрсиніозу. Навіть звичайні для дитини продукти у спеку швидко псуються, а термін придатності скорочується.
Для збереження здоров’я усієї сім'ї потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:
• Мийте руки до і після того,як доторкнутись до їжі;
• Гарячу їжу слід розігрівати й подавати в гарячому вигляді;
• Готуйте м'ясо і молочні продукти при температурі не нижче 70 градусів;
• Продукти, які швидко псуються, можна тримати не в холодильнику не більше 2-х годин, у спеку час зберігання зменшується;
• Після приготування з сирого м’яса посуд необхідно вимити дуже ретельно, а обробну дошку краще відчистити жорсткою губкою;
• Під час приготування і розігрівання їжі в мікрохвильовій печі періодично помішуйте її або періодично куштуйте, узявши продукт із різних місць, оскільки температура у СВЧ розподіляється нерівномірно;
• Перегрітий автомобіль перетворюється на справжній інкубатор мікробів. Продукти можна тримати в машині не довше,ніж упродовж години.
• Недопустимо поїти дитину сирою водою, навіть джерельною чи після очищення через фільтр.
Підготувала Людмила Бойко, сайт для батьків «Діти»